سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۹
۰ نفر

روبات‌ها این روزها برای حرکت بر روی زمین‌های گوناگون به سیستم‌های جابجایی مجهز هستند، اما تمایل دارند که از یک نوع محیط استفاده کنند.

روبات

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وب‌سایت نیواطلس، دانشمندان دانشگاه اسلو در نروژ روبات چهارپا تولید کرده‌اند که می‌تواند پیش از برخورد به سطوح مختلف، طول پا و نوع راه رفتن خود را تنظیم کند؛ توانایی که به گفته سازندگان باعث بهبود بازده انرژی و عملکرد روبات در محیط‌های غیرقابل پیش‌بینی می‌شود.

این روبات که Dyret (به زبان نروژی حیوان) نامیده می‌شود، به‌عنوان نخستین روبات چهارپایی توصیف می‌شود که می‌تواند در پاسخ به شرایط مختلف، ریخت‌شناسی خود را تغییر دهد. با استفاده از ترکیبی از حسگرها، دوربین‌ها و هوش مصنوعی، این روبات قادر است هنگام برخورد با زمین‌های مختلف زیر پای خود را تشخیص داده و طول پاهایش را به‌صورت مکانیکی تنظیم کند و فرم ایده‌آل بدن خود را به‌دست آورد و راه رفتنش را برای آن سطح خاص، بهینه کند.

«تونس نیگارد»، رئیس تیم تحقیقاتی ساخت Dyret، می‌گوید: «این روبات به‌طور مداوم از محیطی که در آن قدم می‌زند ، آگاهی پیدا می‌کند و همراه با دانش کسب‌شده در فضای بسته در محیط کنترل شده، از این ویژگی برای سازگاری بدن خود استفاده می‌کند.»

محققان با آموزش این روبات بر روی شن، ماسه و بتن کار خود را شروع کردند و سپس به آن ماموریت دادند تا روی چمن راه برود که قبلا هرگز با آن روبرو نشده بود. گرچه به‌نظر نمی‌رسد این مشکل‌ترین زمین برای او محسوب شود، اما محققان خاطرنشان می‌کنند که چاله‌های موجود در چمن می‌تواند یک چالش واقعی برای روبات‌های پابلند باشد. با این وجود Dyret یاد گرفت که خیلی سریع با تعیین طول ایده‌آل پا، روی چمن راه برود.

نیگارد می‌گوید: «با استفاده از فناوری ما، روبات قادر به سازگاری با سست یا خم کردن یکی از پاهایش است.»

کد خبر 590994

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha